lørdag den 21. november 2009

Say It Ain't So: NYC Carpenters EU snavsede Labor's navn

Af Wall Street standarden, det var knap frokost penge. Kun en million dollars eller så skiftet hænder, Feds sige.

Hvad gjorde de penge købe?

Det angiveligt købt håndtryk fra en flok af New York City tømrere union embedsmænd (billedet: Peter Thomassen, Mike Forde og Dennis Sheil) for tilbud, der var omfattet entreprenører og bedraget deres medlemmer.

Tjenestemænd i Unionen, hvis fulde navn er New York District Council for Beslagsmede i Amerika, angiveligt tilladt entreprenører til at underbyde union betaler skat og for at undgå at bidrage overfor medlemmerne fordele. De lod dem ansætte papirløse arbejdere og andre, som ikke hører til EU for job, hvor arbejderne var angiveligt medlemmerne af fagforeningen.

Og så de angiveligt holdt fidus går ved at advare de entreprenører om besøg af EU-efterforskere, ved at uddele union kort til ikke-organiserede, og ved at ødelægge dokumenter.

Det var en pæn økonomisk aftale for en håndfuld af entreprenører, hvoraf de fleste var ikke nævnt i August 5 anklageskriftet af den amerikanske advokatkontor i New York City.

De kom til at redde millioner i EU-lønninger og ydelser, regeringen siger. Faktisk var det en saltvandsindsprøjtning, der hjalp en af dem blev "en af de største fagforening drywall underleverandører i New York City," ifølge regeringen.

Ligesom jeg var ved at sige et minut siden, var det ikke meget af Wall Street-standarder.

Fra direkte tyveri til mere afdæmpet funktionærer banditter, pant mæglere, bankfolk og Wall Street-mæglere har huggede milliarder fra intetanende amerikanere.

Men når EU-embedsmænd angiveligt stjæle fra deres eget er det anderledes. Såret er dybere. Det spøger på og gevinster mytiske dimensioner, da labor's fjender beslaglægge på hver bid af korruption til at fordømme organiseret arbejde som helhed.

Og på et tidspunkt, hvor arbejdskraften skal klatre på fode igen, er det stak kæmper ubehagelige angreb på sin karakter. Som er en anden grund, jeg spekulerer på, om det giver mening at gentage de dårlige nyheder her.

Richard Hurd, en labor ekspert på Cornell University, er enig i, at nyheden om union korruption bliver en plage uden en vaccine i hænderne på den organiserede arbejdskraft modstandere.

Men der er også noget fagforeninger kan gøre udover beskæftiger sig med dårlige nyheder, siger han. De kan sæt etiske standarder og politiet dem, der er noget, han siger, at nogle fagforeninger ikke gør nok af.

Hvad skete der efter Feds annoncerede deres anklager mod lederne af de Carpenters EU District Council, syv andre EU-embedsmænd, en entreprenør og en entreprenør repræsentant?

Inden for få dage, afsatte Unionen District Council hovedet og to andre top-ranking union embedsmænd. To gange, før Rådet hovedet, Michael J. Forde, havde været udsat for bestikkelse afgifter. Et tilfælde endte i en væltet overbevisning og den anden i frifindelse.

Ironisk nok er det seneste afgifter kom næsten et år efter en føderal dommer nægtede en union forsøg på at ophæve føderale tilsyn med District Council. I 1994 havde EU enige om at ret-bestilt tilsyn efter føderale anklagere sagde, at gangstere havde en kvæle-hold på District Council.

År senere, en lokal fagforening er trukket ind igen, som regeringen om korruption gebyrer, som ikke synes at have ændret sig gennem årene. Det er ikke godt for arbejdskraft. Derfor har jeg krympe sig selv taler om det.

Men er det bedre at spille døv og stum? Hvad gør du?

Indsendt af Stephen Franklin