onsdag den 6. januar 2010

Cruise paa Newtown Creek med Riverkeeper

For nylig var jeg så heldig at deltage Riverkeeper på deres patruljering af Newtown Creek, en tidligere munding og nuværende industrielle vandveje, der adskiller Brooklyn fra Queens. Efter årtiers industrielle misbrug, er det Creek betragtes som en af de mest forurenede vandløb i Amerika. Men med Riverkeeper hjælp, har den miljømæssige kvalitet af Creek forbedret markant i de seneste år. Så over East River vi går ... Meget ofte sagt af New Yorks skyline, men sjældent udsigten fra Newtown Creek. Den Creek er foret med industrielle virksomheder som metalskrot genvindingsvirksomheder.
Samt længe forladte industriområder artefakter. Men gamle er ved at vige for nye, med den helt nye spildevandsanlæg. Forhåbentlig vil den nye fabrik vil forhindre kapacitet overflow i vådt vejr. Og den helt nye spildevand metan kogere, i baggrunden. Metan er en meget potent drivhusgas, men kan også brændes til at gøre elektricitet. Det var ikke regner, men en udledningen var stadig hælde noget i floden.
Formentlig det mest foruroligende del af turen var, da en kæmpe pram kærnede op forurenet sediment fra bunden af Creek. Lugten var forfærdelige, og jeg ønsker ikke at vide, hvad der flød op til overfladen.
Oprensning af forurening er i gang, og både er meningen at gå langsomt til at forhindre churning op forurenet sediment. Men dyrelivet syntes at være bor i Creek. Bemærk de skarver solede deres vinger.
De fleste mennesker i New York formentlig har ingen idé om, hvor Newtown Creek er beliggende. I begyndelsen af 1700-tallet var dette en smuk flodmunding omgivet af skove og små bedrifter. I dag er det en af de mest forurenede vandløb i Amerika. Men med Riverkeeper hjælp, kan vi forhåbentlig oprydning den Creek og tilslut New York City til sin smukke vandveje.